سقوط تتر و دلار با پرواز وزیر خارجه به عمان (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت طلا و سکه چقدر است؟ (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ ) تکان شدید قیمت‌ها در بازار خودرو | این خودرو ۱۰۰ میلیون تومان ارزان شد + جدول برنج ایرانی گران شد | جدول قیمت انواع برنج در اردیبهشت ۱۴۰۴ تفاهم گازی بزرگ ایران و روسیه | واردات سالانه ۵۵ میلیارد مترمکعب گاز از مسیر آذربایجان توصیه رئیس اتحادیه طلا به خریداران | مردم منتظر کاهش بیشتر قیمت‌ها هستند قیمت طلای ۱۸عیار امروز (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تغییر ۳۶۴ هزار تومانی قیمت طلا باز هم ریخت | نرخ جدید طلای جهانی امروز (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) تأکید استاندار خراسان رضوی؛ لزوم استفاده حداکثری از برند شهر جهانی گوهرسنگ‌ها برای توسعه اقتصادی استان بانک طلا در خراسان رضوی راه‌اندازی می‌شود | پیش‌بینی جذب حداقل ۱۲ هزار میلیارد تومان سرمایه در «مشهداینوکس» و «مشهدفارکس» احداث نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی در کاشمر آغاز شد جزئیات فروش اینترنتی محصولات سایپا از دوشنبه (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر نفت: ظرفیت تجارت ایران و روسیه فراتر از ارقام کنونی است ۱۰۰ درصد اراضی ملی و کشاورزی استان حدنگاری شد| شمارش معکوس برای تکمیل حدنگاری ۱۱ میلیون هکتار اراضی خراسان رضوی وزیر نفت وارد مسکو شد | پاک نژاد در کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه شرکت می‌کند خاموشی در تابستان ۱۴۰۴ حتمی شد | اعمال سختگیرانه‌ترین تنبیه‌ها برای ادارات پرمصرف استان پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) احتمال سقوط قیمت طلا در پی مذاکرات آمریکا و چین زمان عرضه بنزین سوپر اعلام شد هشدار بانک مرکزی | واریز وجه در معاملات به حساب نفر سوم پولشویی است بهره‌برداری از ۲۹۶ مگاوات نیروگاه برق خورشیدی در خراسان رضوی | چشم‌انداز تولید ۳۰۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر در استان+ویدئو بررسی شرایط خرید ملک با موجودی ۳ تا ۵ میلیارد تومان در مشهد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول تفویض حداکثری اختیارات «ساتبا» به خراسان رضوی وصول بیش از یک هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال عوارض آلایندگی از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده در خراسان رضوی معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی خبر داد: وجود ۱۴۰۰ طرح نیمه‌تمام در خراسان رضوی توقف فروش آرد به نانوایان آزادپز بورس وارد فاز احتیاط شد | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) سهمیه کالای همراه مسافر تا پایان فصل بهار ۱۴۰۴ تعیین شد
سرخط خبرها

سوت پایان بازار‌های مالی به صدا درآمد | کدام بازار پیشتاز بازار‌های مالی سال ۱۴۰۲ شد؟ + نمودار (۲۸ اسفند ۱۴۰۲)

  • کد خبر: ۲۱۸۰۰۸
  • ۲۸ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۰
سوت پایان بازار‌های مالی به صدا درآمد | کدام بازار پیشتاز بازار‌های مالی سال ۱۴۰۲ شد؟ + نمودار (۲۸ اسفند ۱۴۰۲)
رالی بازار‌های مالی داخلی در سال ۱۴۰۲ به خط پایان رسید. در این میان در بین بازار‌های مالی، خودرو توانست پیشتاز بازار‌ها شود و بورس در این رقابت از دیگر بازار‌ها جا ماند.

به گزارش شهرآرانیوز، بازار‌های مالی در سال جاری دو نیمه متفاوت را در کنار افزایش نرخ بهره بانکی و افزایش انتظارات تورمی تجربه کردند. سایه جنگ‌های منطقه‌ای در غزه و پس از آن یمن، تهدید‌های بین المللی علیه ایران در سطح بین الملل و افزایش سود سپرده بانکی، تصمیمات غیرکارشناسانه دولت و فروش اوراق با سود ۳۰ درصد در سطح ملی از جمله مهم‌ترین عواملی بود که بر بازار‌های مالی در سال ۱۴۰۲ اثر گذاشت.

سوت پایان بازار‌های مالی به صدا درآمد | کدام بازار پیشتاز بازار‌های مالی سال ۱۴۰۲ شد؟ + نمودار

باخت بورس 

بورس ابتدای سال ۱۴۰۲ را پر توان آغاز کرد تا جایی که اردیبهشت ماه به سقف تاریخی خود یعنی ۲.۵ میلیون واحد رسید. اما پس از آن با سیاستگذاری‌های دولت در تعیین نرخ خوراک پتروشیمی‌ها به ورطه سقوط وارد شد. این شرایط تا جایی ادامه یافت که بورس در پاییز و زمستان وارد رکود عمیقی شد. 

هر چند بورس در طول سال در چند نوبت به خصوص در نیمه دوم سال تلاش کرد تا از رکود خارج شود، اما سایه ریسک‌های سیستماتیک و غیرسیستماتیک بر بورس و از طرف دیگر بی اعتمادی فعالان بازار مانع از ادامه روند رشد می‌شد. 

از طرفی کاهش میانگین ارزش معاملات دلاری بازار سهام نسبت به سال‌گذشته، سیگنال رکود را به سرمایه‌گذاران مخابره کرد. بازار سهام، طی سال‌جاری، شاهد خروج ۳۷ هزار میلیارد تومان سرمایه حقیقی بود که رقم قابل‌توجهی است. علاوه بر آن افزایش سود موثر سالانه صندوق‌های درآمد ثابت موجب ورود ۱۰ هزار میلیارد تومان پول حقیقی به این صندوق‌ها شد.

این عوامل دست به دست هم داد تا بورس در کنار صعود دلار به کانال ۶۰ هزار تومان تا پایان سال، عنوان کم بازده‌ترین بازار را در کارنامه بازار‌های مالی در سال ۱۴۰۲ برای خود ثبت کند. 

دلار ۶۰ هزاری 

دلار که ابتدای سال جاری را با نوساناتی آغاز کرد، اما در اردیبهشت ماه و با مخابره اخباری در زمینه سیاست خارجی و بهبود روابط با همسایگان، انتظارات تورمی نیز فروکش کرد و بازار ارز را از تب و تاب انداخت. این شرایط تا جایی ادامه یافت که در تابستان دلار در سطوح کمتر از ۵۰ هزار تومان در بین معامله گران دست به دست می‌شد. 

با شروع سومین فصل سال و همزمان با آغاز درگیری نظامی در نوار غزه، ریسک‌های سیاسی نیز به بازار ارز ایران مخابره شد. احتمال ورود ایران به درگیری‌های منطقه ای، هیجان را به بازار ارز تزریق کرد. این شرایط چندان پایدار نبود و با رد همکاری ایران در تحولات منطقه، بازار ارز بار دیگر به شرایط ثبات بازگشت. 

با این حال نیمه دوم سال جاری برای بازار ارز شرایط بهتری را رقم زد و دلار در چند نوبت توانست سقف تاریخی خود را پس بگیرد و با رقمی نزدیک به ۶۰ هزار تومان سال ۱۴۰۲ را به پایان رساند. 

رکود عمیق در بازار‌ها 

پاییز ۱۴۰۲ فصل رکود برای تمامی بازار‌های مالی به خصوص خودرو، مسکن، بورس و طلا بود. کاهش قیمت‌ها در بازار خودرو به حدی بود که بهترین موقعیت خرید را برای خریداران به وجود آورد. اما فروشندگان رغبتی به فروش خودرو خود نداشتند.

این شرایط در بازار مسکن نیز تکرار شد. کاهش حجم معاملات چنان جدی بود که فروشندگان را از فروش منصرف کرده بود. آن دسته از فروشندگانی که نیاز فوری به فروش ملک خود داشتند نیز در نبود خریدار، حاضر به فروش سرمایه خود با قیمت‌های بسیار پایین بودند. 

با این حال در نیمه ابتدایی زمستان ورق برگشت و بازار خودرو و مسکن در کنار دیگر بازارها، روند رشد را به آهستگی آغاز کرد.

سال حراج‌ها 

روند کم‌رمق بازار‌های ارز و طلا در نیمه نخست سال در کنار افزایش سقف سود سپرده بانکی در ماه‌های پایانی، سبب شد تا یک رقابت تنگاتنگ میان نرخ سود سپرده بانکی و بازدهی بازار‌های ارز و طلا شکل بگیرد.

رکود موجود در بازار‌های مالی در سال ۱۴۰۲، درخشش را از طلا و سکه نیز ربوده بود. این شرایط تا اوایل زمستان امسال ادامه یافت. پس از آن با شروع روند افزایش اونس جهانی و نرخ دلار، استارت روند صعودی طلا و سکه نیز زده شد. 

اتفاق مهم این بازار در سالی که گذشت، حراج شمش طلا و سکه در مرکز مبادله ارز و طلای ایران بود. دولت که فروش طلای وارداتی را در سال جاری به مسیر مرکز مبادله ارز و طلا هدایت کرده بود، به منظور کنترل قیمت‌ها دست به حراج شمش طلا و سکه زد. اما روند رو به رشد اونس جهانی و رشد دلار تا ۶۰ هزار تومان مانعی جدی بر سر راه افت قیمت‌ها در بازار طلا شد. 

از طرف دیگر یکی از مهم‌ترین دلایل بازدهی قابل توجه خانواده طلا در اسفند ماه، تقاضای پایان سال است. در روز‌های پایانی سال تقاضای افراد برای خرید سکه و طلا با هدف هدیه دادن افزایش می‌یابد. 

پرواز بیت کوین 

به جرات می‌توان گفت سال ۱۴۰۲، سال رمزارز‌ها بوده است. بیت کوین که از ۲ سال گذشته فاز نزولی را آغاز کرد و ضرر‌های هنگفتی را به سرمایه گذارانش تحمیل کرده بود در پاییز امسال به دنبال افزایش احتمال کاهش نرخ بهره در آمریکا و همچنین تایید ۱۱ صندوق قابل معامله در بورس مبتنی بر دارایی‌های فیزیکی بیت کوین توسط کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا، سقف تاریخی گذشته خود را شکست و به بیش از ۶۵ هزار دلار صعود کرد و به بازدهی ۱۵۰ درصدی در سال ۱۴۰۲ دست یابد.

اختلاف معنادار بازدهی بیت کوین با بازار‌های مالی داخلی، باعث شد تا از بررسی این رمزارز در نمودار بازار‌های مالی صرف نظر شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->